PROGRAMOK

Változatos programok várnak a BabaMama Expo standjainál és színpadán egyaránt! Egészség, nevelés, divat, játék és minden, ami babának és mamának fontos lehet! Az alábbiakban néhány kiemelt programunk található kedvcsinálóként, a részletes színpadi program lejjebb görgetve érhető el.

 

VISSZA A PROGRAMOKHOZ

Találd meg a kisbabádhoz legjobban illő keresztnevet! - Tanácsadás a Babakötvény- Magyar Államkincstár standján

Találd meg a kisbabádhoz legjobban illő keresztnevet! - Tanácsadás a Babakötvény- Magyar Államkincstár standján

Gondoltad volna, hogy 2023 januárjától már bármelyik kislány lehet Veka, Judina, Pannaróza vagy Hannaléna? A kisfiúknak meg nyugodtan választhatjuk a Maglód, Onur vagy akár a Vezekény nevet is. Tavaly a Nyelvtudományi Kutatóközpont Névbizottsága 124 új nevet fogadott el, amelyből 75 női és 49 férfinév volt. Ennek ellenére a szülők többsége inkább a már ismert, hagyományos neveket választja. Bizonyítja ezt az, hogy 2023. január 1-jei adatok szerint az előző év 10 leggyakoribb lányneve a Hanna, Léna, Zoé, Anna, Luca, Emma, Olívia, Boglárka, Lili és a Mira volt. A kisfiúknak pedig leggyakrabban a Dominik, Olivér, Levente, Máté, Marcell, Noel, Bence, Zalán, Milán és az Ádám neveket választották. 

A névválasztás nehéz feladat, hiszen a legtöbb esetben egy éltre szól. Ezért sok szülőnek komoly fejtörést okoz. A névválasztó szülők gyakran fontolgatják, hogy milyen nevet válasszanak: gyakorit vagy ritkát, magyar vagy idegen eredetűt, hagyományosat vagy új, modern, hosszabb vagy rövidebb alakot. Melyik az a név, amelyik legjobban illik a családnevetekhez? Esetleg nem találtok megfelelő nevet az érvényes listában, és egy másik, eddig még nem szereplő nevet szeretnétek? Mi ilyenkor a teendő? 

Ezekre a kérdésekre, a névadás döntésében kaphatnak a leendő szülők tanácsot, ötleteket a téma szakértőitől, kutatóitól a Magyar Államkincstár standján a BabaMama Expón november 24-26. között a Budapest Arénában.

Ne maradjatok le, foglaljatok időpontot előre és keressétek a Magyar Államkincstár standját, ahol a Nyelvtudományi Kutatóközpont  munkatársai lesznek szakértő segítségetekre.

REGISZTRÁLJ ÉS NYERJ!
Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!
REGISZTRÁCIÓ

TOVÁBBI PROGRAMOK

ÖSSZES MEGTEKINTÉSE ÖSSZES MEGTEKINTÉSE
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!