2022. 04. 28

Egészséges hidratáció a babáknak, biztonság a mamáknak a Szentkirályival

Felnőttként már tudjuk, hogy szomjunkat legjobban egy pohár vízzel csillapíthatjuk. Nehezebb kérdés azonban, hogy miként gondoskodjunk a legkisebbek egészséges hidratációjáról, hiszen ők még nem tudnak szólni, ha vízre van szükségük. Az alábbiakban megtudhatod, miként támogasd életkorának megfelelően kisbabád folyadékpótlását, mit tehetsz a kiszáradás ellen, és hogyan segíthet mindebben a megújult Szentkirályi Baba Mama természetes ásványvíz!

A felnőtt emberi test 60 százalékát víz alkotja, ezért egészséges működéséhez létfontosságú a megfelelő folyadékpótlás. A csecsemők esetében azonban különösen figyelni kell a hidratációra, mivel testük 70 százaléka víz, így hajlamosabbak a kiszáradásra is. A babáknak a növekedéshez rengeteg vízre van szüksége, emellett pedig sajnos fogékonyabbak a hányással és hasmenéssel járó betegségekre, amelyek fokozott folyadékvesztéshez vezethetnek. Az állandó hidratálás mellett érdemes megjegyezned a figyelmeztető tüneteket is, hogy minél előbb reagálhass gyermeked igényeire. A kiszáradás korai jele lehet, ha a kisbabád lehangoltan viselkedik, pelenkája hat óránál tovább száraz marad, sötét a vizelete, könnyek nélkül sír, vagy száraz a szája. Ebben az esetben gyermekednek több folyadékra van szüksége, amelyet életkorának megfelelően különféleképpen pótolhatsz.

Hat hónapos korig a csecsemőknek elegendő és kielégítő folyadékpótlást jelent az anyatej. Az ezt követő időszakban, illetve tápszeres táplálás esetén fontos szerepet kap a babák étrendjében a vízfogyasztás, amelyre ideális megoldást kínál a Szentkirályi Baba Mama szénsavmentes természetes ásványvíz. A termék legnagyobb előnye, hogy kiválóan alkalmas csecsemőtápszer készítésére, valamint felbontástól számítva 24 órán át akár forralás nélkül is adható a gyermekeknek, így gyors és biztonságos megoldást nyújthat a mindennapokban. A gyermekorvosok ajánlása alapján fél éves kortól a szilárd élelmiszerek mellett vízzel is elkezdheted kínálni gyermekedet, ám ekkor még nem szabad szénsavas italokat vagy gyümölcsleveket adni neki! A Szentkirályi Baba Mama természetes ásványvíz eredendően tiszta és szénsavmentes, így az első hónapoktól kezdve ideális választás arra, hogy biztosítsd gyermeked egészséges hidratációját.

Fontos tehát, hogy figyeld kisbabád testének jelzéseit! Betegség, különösen láz esetén fokozottan ügyelj rá, hogy elég anyatej, tápszer, vagy víz jusson a szervezetébe, hiszen ilyenkor fokozott a kiszáradás veszélye. A meleg nyári napokon is sok folyadékra van szüksége a kicsiknek, mert az izzadás jelentős folyadékvesztéssel jár. Ha mindezekre odafigyelsz, akkor nem kell aggódnod gyermeked vízháztartásával kapcsolatban, valamint jó példát mutathatsz neki a rendszeres vízfogyasztási szokások kialakításához is.

Keresd a Szentkirályi Baba Mama ásványvizet április 29. és május 1. között a BabaMama Expón a Budapest Arénában, és tudj meg még többet kisbabád megfelelő hidratációjáról! A Szentkirályi gyermekorvos szakértője április 30-án és május 1-jén, 12:45-13:15 óra között tart előadást a témában a színpadon, és szívesen válaszol a közönségben felmerülő kérdésekre is.

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!