2022. 04. 21

Fergeteges programok, szakértők és sztárfellépők várnak a BabaMama Expón!

Az ország legnagyobb családi rendezvényére nem csupán piacvezető márkákkal, fantasztikus újdonságokkal és értékes nyereményekkel készülünk: a BabaMama Expo standjainál és színpadánál változatos programokban vehetsz részt az esemény mindhárom napján - hasznos tanácsok, játékok, testmozgás, móka és kacagás várják a kicsiket és nagyokat. A programok listáját ezen a linken eléred, alábbi cikkünkből pedig többet is megtudhatsz a fellépőkről és az előadásokról. Lesz itt zenés készségfejlesztés, kismamatorna, fontos szakmai diskurzus, izgalmas beszélgetések és koncertek is. Tarts velünk!

Péntek

Pénteken 11:00 órakor nyitjuk meg a nagyszínpadi programot Ambrus Évi Mentesen is teljesen előadásával, ahol az egész család számára is élvezetes tej-, tojás- és gluténmentes receptek világába látogatunk a BOOOK Kiadó támogatásával.

11:30-tól Szekrényi Péter Pedro válaszol számtalan égető kérdésre a Hogyan legyünk jó digitális szülők előadásán. Nem tudod mennyire jók, vagy épp ártalmasak az új kor digitális kütyüi a gyereknek? Mennyi az ideális játékidő, és hogyan ne adj túl sokat, de túl keveset sem? Hol van az arany középút, és hogyan lehetünk méltó társai gyermekünknek a modern eszközök világában? Ezekben és ehhez hasonló dilemmákban segít a hiánypótló előadás. Ezt követően 12:15-től a BOOOK Kiadó képviseletében Iklódi Dóri mutatja meg, hogyan készíthetsz uzsonnát és tízórait gyorsan, egyszerűen.

12:45-től a M2 gyerekcsatorna műsorainak varázslatos világába pillanthatsz be a gyermekdalok koronázatlan királylányának, Kovácsovics Fruzsinának mesés koncertjével. Énekeljétek vele együtt az M2 gyerekcsatorna bábmeséjének, a Rozmaring kunyhónak a főcímdalát, és bulizzatok kedvenc dalaitokra! A zenés show után pedig ki ne hagyjátok az M2 gyerekcsatorna standját, ahol újabb kalandok várnak rátok a Rozmaring kunyhó lakóival!

Miután a kicsik átmozgatták magukat a koncerten, a nagyokon a sor: a BioTechUSA támogatásával Hegedűs Nóra tart hátizom erősítő, tartásjavító kismamatornát 13:30-tól, melyet kifejezetten hát- és gerincfájós várandósoknak ajánlunk, és azoknak, akik szeretnének javítani a testtartásukon.

14:15-től Dr. Kasza Gyula, a Nébih Kockázatmegelőzési és Oktatási Osztályának vezetője, a Nébih oktatási és KFI területeinek koordinátora, valamint a Maradék nélkül élelmiszerhulladék-megelőzési nemzeti program vezetője ad hasznos élelmiszerbiztonsági tanácsokat azokkal az élelmiszerekhez kötődő veszélyekkel kapcsolatban, amelyekre érdemes fokozott figyelmet fordítani a babavárás időszakában. Megtudhatod, hogyan előzhetők meg az anyákat és születendő gyermekeket érintő élelmiszer-eredetű megbetegedések, és azt is, hogy honnan tájékozódhatsz hiteles, tudományos alapokon nyugvó forrásokból ebben a témakörben.

14:45-től újból a testmozgásé és a boldogsághormonoké a főszerep a Maminbaba hordozós latin fitness foglalkozásán, ami egy igazán szórakoztató, mégis intenzív, csinosító mozgásforma kisbabás és várandós anyukáknak. Könnyen követhető elemekből áll, így táncos vagy sportos előképzettség nélkül is élvezhető. A Maminbaba órák alatt a babák a hordozóba kötve vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Csak olyan mozdulatokra számíts, melyek a babáknak és az anyukáknak is biztonságosak, figyelve a gerinc, az ízületek és a gátizmok védelmére!

15:15-től egy igazán fantasztikus kezdeményezést ismerhetsz meg a színpadon a Szülőség okosan előadáson. A Mamata Program komplex módon készít fel a szülésre és gyermeknevelés kezdeti időszakára! Koncepciójának lényege olyan tanfolyamok biztosítása a leendő anyukák és apukák számára, melynek középpontjában elsősorban nem maga a szülés folyamata áll, hanem a szülés utáni teendőkkel járó legnagyobb stresszforrásokra (sírás, alvás, evés) adott válaszok, megoldások tudatosítása. Fontos kiemelni, hogy a Program külön támogatja az édesapák képzését, akik szerepe meghatározó jelentősséggel bír a családdá válás folyamatában. Ne hagyjátok ki!

16:15-től a Felelős Szülők Iskolája mutatkozik be a színpadon. A GRUND 2022! – Táborexpo, osztálykirándulás, vakációs tippek előadáson szó lesz mindenről, ami tábor, utazás, tanulás, játék, fejlesztés nyáron a gyerekeknek, családoknak, osztályoknak. A napot az Imagine Baby programjával zárjuk, ahol a fogzás és a rágómakik kapcsolatát ismerjük meg közelebbről Math-Szabó Noémi (Imagine baby tulajdonosa, a rágómakik kizárólagos magyarországi forgalmazója), Sáfrány Emese (gyakorló anyuka) és műsorvezetőnk, Szép Bence beszélgetésén keresztül.

Szombat

Szombaton 10:30-kor startolunk a nagyszínpadon Ambrus Évi Anya, kérek még! előadásával, ami a tudatos hozzátáplálásban segít eligazodni. Nincsenek könnyű helyzetben az édesanyák, hiszen az utóbbi öt évben többet változott az allergének bevezetése kapcsán kialakult ajánlásrendszer, mint az azt megelőző évtizedekben összesen. Noha nem tudunk mindent kontrollálni, vannak dolgok, amikre érdemes odafigyelni, mielőtt megkezdjük a hozzátáplálást, és bevezetjük az allergéneket. A Kiflicske támogatásával megvalósuló előadás során ezekre mind fény derül!

11:00-től egy szuper, angolra hangoló zenés, játékos kétnyelvű foglalkozás és koncert várja a gyerkőcöket. Szolga-Tóth Melinda angoltanárként, énekesként és két kisgyerek anyukájaként álmodta meg a hAngol programot, amiben hangjával szeretné megkedveltetni az angol nyelvet a legkisebbekkel. A cél az, hogy a játék és zene közben, a gyerekek észrevétlenül szokják a nyelvet, jól érezzék magukat, és így egy jó élmény kapcsolódjon a tanulásához. Hangolódjatok együtt éneklés, táncolás, bábozás, labdázás és buborékfújás közben, felhőtlenül!

11:30-tól a BioTechUSA támogatásával Hegedűs Nóra és meghívott vendége, Gregori Dóra szépségkirálynő tart egy testet átmozgató, erősítő Momfitt! kismamatornát, ami a keringés javításában, a leginkább igénybe vett izmok erősítésében, és a jó közérzet megteremtésében segítenek.

12:15-től Varró Dániel és Molnár György garantálja a fergeteges szórakozást A szomjas troll és egyéb furcsaságok koncerten. Varró Dániel korunk költőgenerációjának egyik legkiemelkedőbb alakja, aki tehetségét számos műfajban megmutatta már. Kedvenc dalszerzőjével, Molnár Györggyel tíz éve lépnek fel szerte az országban megzenésített versekkel tűzdelt műsorukkal, amely a zenés irodalmi programok palettáján is kitűnik egyedi és modern stílusával. Lesz itt Szomjazó, szerelmes Troll, badar állatok sora, villamosos kaland, találós kérdéses vers, "nagyotmondás" , azaz hetvenkedés felsőfokon, kredencből előbújó rémség, furi hercegnők és hercegek társasága, és mennyi más még, mit elképzelni is feladat!

12:45-től a Szentkirályi csillapítja szomjúságunkat, és a csecsemőkori folyadékegyensúlyról és -pótlásról is elárul pár hasznos tudnivalót. Majd 13:45-től ismét Kovácsovics Fruzsináé a porond az M2 gyerekcsatorna műsorán, úgyhogy ha pénteken lemaradtál a mesés koncertről, mindenképpen csatlakozzatok!

14:15 egy humoros és elgondolkodtató apanapló elevenedik meg a színpadon Herczeg Zsolt Újabb büfik és bukások előadásán. Herczeg Zsolt újságíró, médiaoktató, kommunikációs tanácsadó, az ötéves Tomika és a hároméves Anna apukája 2016 óta hatalmas sikerrel vezeti szókimondó, humoros és elgondolkodtató apanaplóját a WMN-en, Írásai pedig 2018-ban a Büfik és bukások, 2021-ben pedig Újabb büfik és bukások címmel könyvben is megjelentek. Zsolt az egyenrangú és kötődő gyereknevelés híve, és nincs olyan tabutéma, amelyről ne brutális őszinteséggel és kacagtató öniróniával beszélne.

14:45-től ismét az Imagine Baby előadását láthatod a színpadon, ezúttal Math-Szabó Noémivel (Imagine baby tulajdonosa, a rágómakik kizárólagos magyarországi forgalmazója) Tomkó Bori (a Carrie magazin tulajdonosa, főszerkesztője, gyakorló anyuka) beszélget majd.

Ezt követően 15:30-kor ismét a testünk felé fordulunk Nyakas Zsuzsa LoveYourBelly tréner előadásával, ahol a szülés utáni hasizom rehabilitáció fontosságáról lesz szó. Ennek alkalmával megismerheted azt a napi rutinba beilleszthető tornát, ami segít a szétnyílt hasizom helyreállításában, és a szülés előtti, tónusos has visszaszerzésében.

16:00 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl legfrissebb dallamai csendülnek fel a nagyszínpadon. Korábbi interjúnkban a frontembert, Farkasházi Rékát – aki maga is háromgyerekes anyuka – kérdeztük egyebek mellett arról, hogy miként figyelnek oda a családban a környezettudatosságra és persze aktuális munkáiról is mesélt, kattints, és tudj meg többet!

Vasárnap

Az esemény utolsó napján Dr. Tátrai Zsuzsa néprajzkutató Anyák napja, a legszebb munka ünnepe előadása nyitja majd a színpadi programok sorát 10:30-kor. Majd Hadas Kriszta, a Jön a baba műsor főszerkesztője következik, aki tévés tapasztalatiról fog mesélni. 11:30-tól aktivizáljuk magunkat a Hegedűs Nóra által vezetett BioTechUSA Momfitt! Szülés utáni alakformáló edzésén, ami segít a szülés után újra formába lendülni. A hatékony gyakorlatok ráadásul nem csupán a test formálásában, de a hasizom regenerálásában is hatékonyak, és természetesen szoptatás mellett is végezhetőek.

12:15-től az alvástréning helyett alkalmazható válaszkész és holisztikus alvástámogatásról tudhatsz meg többet Bartha-Szabó Enikő „És jól alszik a babád?” előadásán. Mégis milyen a természetes és élettanilag normális alvás? Hogyan alakul az alvás természetes fejlődése életkoronként? Hogyan lehetünk egyszerre válaszkészek és tudjuk optimalizálni a gyermekünk alvását anélkül, hogy idő előtt elválasztanánk vagy alvástréningeznénk a picit? Ezeket és további hasonlóan fontos kérdéseket tűzünk napirendre a program során.

12:45-től a folyadékegyensúly és folyadékpótlás csecsemőkorban témában merülünk el a Szentkirályi előadásával, amit a Mamata Szülőség okosan előadása követ majd 13:15-től. 14:15-től az Imagine Baby Fogzás? Rágómakival! előadásán pedig Molnár Dóra konduktor-korai fejlesztő (TornaDóra) lesz a meghívott vendég.

14:45-től kifutón az IDEXE exclusive, azaz egy olasz gyerekruha kollekciót csodálhatsz meg a színpadon. Ezt követően a Felelős Szülők Iskolájától leshetsz el osztálykiránduláshoz kapcsolódó és vakációs tippeket GRUND 2022! előadáson. Az élményhétvégét Regős Judit családi tanácsadó, a Szülők Háza alapítójának Bölcsidilemma előadása zárja 16:00-tól.

Szeretettel várunk április 29. és május 1. között a Budapest Arénában. Szerezd be kedvezményes árú belépődet elővételben, és kerüld el a sorban állást!

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!