2022. 04. 20

“Legyen az egészséges életmód a természetes!” - interjú Gregori Dórával

Gregori Dóri ismert magyar sportoló, aki nem csupán a testmozgásban, de az egészséges életmód szinte minden területén hasznos és szórakoztató tartalmakkal inspirál minket, hogy a legtöbbet hozzuk ki adottságainkból. Partnerünk, a BioTechUSA márkanagykövete három gyermek mellett is kirobbanó formában van, amit a legújabb családtag érkezése mellett is megőriz. Olvasd el Dórival készített interjúnkat, melyben hasznos tanácsokkal és tippekkel is szolgál azok számára, akik számára fontos saját és családjuk egészsége!

Klasszikus balettművész szakon végeztél a Magyar Táncművészeti Egyetemen, azóta azonban számtalan sportot beépítettél a mindennapjaidba, folyamatosan bővítve a repertoárt. Jelenleg mely mozgásformákat űzöd rendszeresen?

A Táncművészeti Egyetem többek között a testem feletti fegyelemre és erős kitartásra is tanított. 21 évesen voltam végzős, de most 34 évesen is ugyanúgy az életem része a mindennapi sport és az egészséges életmód is. Jelenleg heti kétszer járok kismama aerobicra, háromszor futok és háromszor görgőn biciklizek. Ebből az következik, hogy vannak napok, amikbe két edzésformát is belesűrítek. Kismamaként természetesen az intenzitásukból jócskán visszavettem.

Három gyermek édesanyjaként már nem csak a saját, hanem az egész család fittségére ügyelsz. Hogyan néz ez ki a gyakorlatban?

A gyermeknevelésben, ha lehet ilyet mondani, viszonylag konzervatív vagyok. Nálunk a „kütyüzés” egyelőre háttérbe szorul. Ezt megpróbálom így csinálni ameddig csak lehet. Ami a mozgást illeti, azt hiszem a példamutatásban nincs hiány. Nekik teljesen természetes, ha anya vagy apa néha eltűnik egy-egy órára futni vagy biciklizni. Hétvégenként pedig sokszor összekötjük a mi edzéseinket az ő szórakozásukkal és mozgásukkal, például mi futunk, a lányok pedig biciklivel kísérnek minket. Szerencsére olyan helyen lakunk, ahol ők bármikor bringára, rollerre vagy görkorira pattanhatnak, és már mehetnek is. Alapvetően a sportban szabad kezet kapnak, egy kikötésünk van, hogy úszni mindenkinek kötelező vagy kötelező lesz. Három (nemsokára 4) gyermek mellett a siker kulcsa a logisztika, illetve az, hogy nincsenek kifogások. Minden megoldható, ha igazán akarjuk, és a gyerekeknek is ezt próbáljuk tanítani.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik hasonló helyzetben szeretnék egészségesen tölteni a mindennapjaikat?

A legfontosabb tanácsom, hogy soha ne HOLNAP kezdjék el, hanem MA! Amint az időjárás engedi, legyen a kinti programoké a főszerep: kirándulások, túrák, közös biciklizések, nagyobbakkal akár közös edzések. Legyen az egészséges életmód a természetes. A legjobb visszacsatolás a saját gyermekeink testi és lelki fejlődése lesz. Ennél nem kell több egy szülőnek.

Egyebek mellett BioTechUSA Endurance Ambassador szerepben is tevékenykedsz. Mikor indult az együttműködés, és miért döntöttél úgy, hogy ezt a márkát fogod képviselni?

2019-ben lettem a BioTechUSA nagykövete, és ez a mai napig is tart. Már az együttműködésünk előtt is én voltam a legnagyobb Zero Bar felvásárló, így nagyon testhezálló és hiteles feladat volt a céget képviselni, és természetesen óriási megtiszteltetés is. A mai napig nagyon büszke vagyok erre. Ezúton is szeretném megköszönni nekik a bizalmat!

Hamarosan bővül a család, hiszen jelenleg kisbabát vársz, amihez ezúton is gratulálunk! Van olyan mozgásforma, amit kifejezetten kismamáknak javasolnál?

Köszönöm szépen! Azt javaslom a kismamáknak, hogy ha a várandósság előtt is rendszeresen sportoltak, akkor semmiképpen nem kell felhagyni a rendszeres testmozgással. Természetesen át kell kapcsolni kímélő üzemmódra, főleg az első 12 hétben, de semmiképpen nem az egész napos fekvést ajánlom.

Fontos, hogy mindez csak a komplikációmentes terhességekre vonatkozik! Érdemes mindenkinek kikérnie a saját orvosa véleményét erről. Ha minden rendben van a várandóssággal, akkor két dologra nagyon kell figyelni: pulzuskontrollra a mozgás alatt, illetve a megfelelő magnéziumpótlásra.

Akik nem igazán sportoltak a babavárás előtt, azok számára nem most jött el a rekorddöntések ideje, de nekik is javaslom a kismamatornát, hiszen az pontosan úgy van felépítve, hogy ne okozzon problémát se az anyukának se a babának. Én mind a négy terhességem során a 12. héttől Jeges Jutka kismama tornájára jártam. Szívből ajánlom őt minden kismama társamnak.

A rendszeres mozgás mellett milyen módon tehetnek még többet a kismamák az egészségükért?

Egészséges életmód nem létezik egészséges táplálkozás nélkül. Sajnos a várandósság alatt sokan esnek abba a hibába, hogy teret engednek mindenféle tévhitnek és hamis közhelynek - Kettő helyett eszek! Ilyenkor nem számít! Majd ha megszületik a baba lefogyok!

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szokott rám törni a kívánósság, vagy az indokolatlan ehetnék. Ilyenkor tényleg nagyon erősnek kell lennem, vagy keresni egy egészséges nasi alternatívát. Szerencsére ma már nagyon széles az egészséges finomságok palettája. A kismamák számára az egyik elengedhetetlen tényező a megfelelő vitaminpótlás. Számos olyan kifejezetten kismamák számára kialakított vitaminkészítmény van, amik közül választhatnak. Én jelenleg a BioTechUSA Prenatal vitamincsomagját szedem. 

Mi a különbség a Prenatal Vitamin és egy klasszikus “terhes vitamin” között?

A Prenatal Vitamin hosszútávon alkalmazható, nem csak a várandósság alatt, hanem az azt megelőző tervezési időszakban, illetve szülés után az anyatejes táplálás alatt is. Egy doboz 30 db komplex összetételű csomagot tartalmaz, ami 1 napi adagnak felel meg. Egy csomag 10-féle vitamint, 6-féle ásványi anyagot és Omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Így a Prenatal Vitamint joggal nevezhetjük terhesvitamin helyett babaváró csomagnak.

Végezetül: hol találkozhatunk veled legközelebb?

2022-ben is lesz BabaMama Expo április 29.- május.1. között a Budapest Arénában. Idén a BioTechUSA is kiállítóként lesz jelen, így én is nagy örömmel látogatok ki április 30-án. 11.30-tól Hegedűs Nórival tornázok egy jót színpadon, de utána is ott leszek egy darabig BioTechUSA standjánál, ha valaki esetleg beszélgetni szeretne.

Szerezd be kedvezményes árú belépődet az ország legnagyobb családi rendezvényére ezen a linken, és csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon az eseményig is! Április 29. és május 1. között pedig szeretettel várunk a Budapest Arénában!

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!