2022. 04. 20

Mi a jó neked és a babának? Táplálkozás okosan várandósság alatt és után

Az egészséges életmód életünk során talán sosem olyan fontos, mint amikor kisbabát tervezünk vagy nevelünk, hiszen ebben az időszakban nem csupán saját jóllétünk a tét, hanem a pici megfelelő fejlődéséért is felelősséggel tartozunk. Már a baba tervezésétől kezdve a várandósságon át egészen a gyermek felcseperedéséig érdemes figyelni a megfelelő tápanyagok bevitelére és a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Többek között ebben segíti a családokat partnerünk, a HiPP.

A HiPP családi vállalkozás az ökológiai gazdálkodás területén több mint 60 év tapasztalattal rendelkezik, melyet a fenntarthatóság elvét követve a környezet és a klíma védelmének szolgálatába állít, hogy a világ a jövő generációja számára élhető és szerethető maradjon. A HiPP BIO tápszerek, bébiitalok, bébiételek és babadesszertek széles választékban kaphatók, amelyek hozzájárulnak a kicsik változatos táplálásához. De hogy pontosan mit is takar ez a gyakorlatban? Olvass tovább és megtudhatod!

Várandósság és szoptatás alatt

Még a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás mellett is előfordulhat, hogy bizonyos tápanyagokból nem jut elegendő mennyiség a kismama szervezetébe, éppen ezért szakember tanácsa alapján ajánlott étrend-kiegészítőt is fogyasztani. A folyékony halmazállapotú, gyümölcsalapú HiPP Natal fogyasztása már a várandósság tervezésekor, a várandósság és a szoptatás teljes időtartama alatt ajánlott, mivel hozzájárul a várandósság és a szoptatás alatt megnövekedett vitamin- és ásványianyag-szükséglet fedezéséhez.

A kellemes ízű készítményben olyan jótékony anyagokat találsz, mint a sejtosztódást és vérképzést támogató folsav, a pajzsmirigy normál működését biztosító jód, a vas, ami az oxigén szállításért felelős vörösvérsejtek fontos alkotóeleme, vagy éppen a D-vitamin, mely a csontozat, az izomzat, az immunrendszer és az idegrendszer fejlődésében is kulcsszerepet játszik - hogy csak néhányat említsünk. Bár ezek minden ember számára fontos anyagok, a várandósság során jelentősen megnő ezek iránt a “kereslet” a kismamák szervezetében, így érdemes gondoskodni a megfelelő bevitelről már a kisbaba tervezése alatt is.

Miért előnyösebb a folát, mint a folsav a kicsik táplálásában?

Az anyatej és a szoptatás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, de előfordul, hogy a gyermekorvosok kiegészítő tápszer vagy tejalapú gyermek- és junioritalok fogyasztását javasolják. Természetesen minden esetben érdemes az étrendet a kisbaba igényeihez, állapotához és étvágyához igazítani, figyelembe véve az esetleges érzékenységeket vagy allergiákat is.

A legtöbb junioritalban jelenleg a folsav a standard, ami a folát szintetikusan előállított formája. A folát természetes módon megtalálható a növényi és az állati eredetű élelmiszerekben, valamint az anyatejben. A természetes folát a szervezetben gyorsan felszívódik és hasznosul, míg a folsavnak egy többlépcsős folyamat során át kell alakulnia foláttá. Erre adnak megoldást a továbbfejlesztett HiPP COMBIOTIK Tejalapú Gyermek- és Junioritalok, melyek számos vitamint, ásványi anyagot, valamint egyedülálló módon Metafolin® összetevőt tartalmaznak.

A Metafolin® a szervezetben természetesen előforduló, biológiailag aktív folát prémium formája, amely azonnal hasznosul a gyermek szervezetében. A folát fontos szerepet játszik többek között a vérképzésben és a sejtosztódásban. Emellett a vas és a jód hozzájárulnak a kicsik szellemi fejlődéséhez, a kalcium pedig a csontok és a fogak építéséhez. A D-vitamin nemcsak a csontfejlődésben játszik fontos szerepet, hanem támogatja az immunrendszer működését is. A természetes tejsavkultúra és az élelmi rostok kombinációja támogatja az egészséges bélflóra kialakulását és fenntartását, amelynek jelentős szerepe van az immunrendszer fejlődésében.

Tudj meg többet a BabaMama Expón!

Az eseményen a HiPP védőnője, Szakál Ria, valamint dietetikusa, Szlávik-Kupán Emese személyre szabott tanácsokat ad a szülőknek a HiPP standnál a várandóssággal, valamint a csecsemők táplálásával, bőrápolásával és fejlődésével kapcsolatban.  

Emellett megismerheted a HiPP BabyClub kezdeményezést is, amit az édesanyák kiegyensúlyozott várandóssága, a szoptatás fontossága, a csecsemők változatos táplálása és gyengéd bőrápolása iránti elkötelezettsége nyomán hozott létre a márka. A BabyClub keretein belül a szülők értékes tanácsokat kapnak a fogantatástól egészen kisgyermekkorig, valamint promóciókban, nyereményjátékokban is részt vehetnek.

Kérdésed van a várandósságról vagy a kisbabád fejlődéséről? Látogass el a BabaMama Expóra április 29. és május 1. között! Kedvezményes árú belépődet ezen a linken beszerezheted, Facebook és Instagram oldalunkon pedig további izgalmas tartalmakkal és nyereményekkel várunk.

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!